TalarPoolen har alla sorters föreläsare inom ämnet anhörigstöd. Såväl utbildare, inspiratörer och experter som mer lättsamma kunskapsföreläsare. Vi har även många fler föreläsare om ämnet anhörig än som går att hitta på hemsidan. Så tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt person!
Ulf Spendrup
”Bryggerikungens expansion och livsresa”. Ulf är en erfaren och skicklig ledare som på…
Morgan Alling
Morgan Allings lustfyllda föreläsning om hur vi hanterar besvärliga människor handlar…
Leo Razzak
Leo Razzak är skådespelare, TV-producent och föreläsare kring frågor som rör integration…
Hillevi Wahl
Hillevi Wahl är journalist, författare och vill i sina föredrag få folk att börja tala…
Olle Waller
I över 30 år har Olle Waller arbetat med att informera och utbilda människor i sex- och…
Anhörig och anhörigstöd
Föreläsningar om ämnet anhöriga riktar sig främst till de närstående och de som möter anhöriga i sin profession.
Föreläsningar om anhöriga handlar om hur det är att leva som närstående till en person som råkat ut för en skada, beroende, våld eller död. Det kan också handla om hur det är att leva tillsammans med en person som har någon form av diagnos, funktionsnedsättning eller sjukdom. Listan av olika exempel av exempel kan göras lång.
Att vara anhörig till en bror, mamma, pappa, vän eller kollega som plötsligt råkar ut för en allvarlig händelse är oftast en mycket traumatisk upplevelse. TalarPoolen har mängder av olika sorters föredragshållare exempelvis läkare, experter, utbildare eller personer som talar av egen erfaren om ett ämne. Föredragen kan handla om hur man som närstående reagerar och agerar när det som inte får hända faktiskt händer, hur kan man på bästa sätt bemöta den drabbade och dess anhöriga i vården eller i andra situationer.
Föreläsningar kan också ge information om vilken hjälp man kan räkna med att få, var söker man krishjälp och hur fungerar anhörigvården och anhörighetsstödet. Det kan även bidra till att ökad insikter vilket kan resultera att man undviker olyckliga missförstånd och ge ökad kunskap som kan bidra till ett bättre liv för både den anhöriga och den drabbade personen.