Från flykting till polis
Nadim Ghazale kom till Sverige och Ulricehamn från Libanon vid sju års ålder. Idag är Nadim föreläsare, brobyggare och en riktig ”svenne”.
Kostnadsfri förfrågan Nadim Ghazale
Boka eller få mer information. Svar samma arbetsdag!
- Professionell hjälp
- Talargaranti vid bokning
- Kostnadsfri rådgivning
Eller ring oss på 08-47 44 650
När Nadim föreläser utgår han alltid från sina egna erfarenheter när han talar om rasism, integration och inkludering.
Genom åren har Nadim vid sidan av sitt polisarbete alltid varit mycket engagerad i samhällsdebatten. Han har genom åren föreläst och undervisat inom såväl den offentliga sektorn, näringslivet och skolor. Han har också gått att se i TV-programmet “Veckans brott” i SVT där han kommenterat sprängningar, skjutningar, gäng och kriminalitet. Han har gjort sig känd för att vara orädd att ge kritik oavsett den politiska debatten. Det viktiga är att man ska behandla alla medborgare lika och alltid uppträdda korrekt.
Nadim Ghazale föreläser om
- Integration
- Inkludering
- Gemensamt ansvar
- Rädsla och manlighet
- Mångfald
- Kriminalitet
- Samhället
Utmärkelser
2020 blev Nadim utsedd till Årets Boråsambassadör och samma år fick han en utmärkelse av SSU, Socialdemokraternas ungdomsförbund, för sitt arbete mot högerextremism. I motiveringen stod bland annat att han “som polis och samhällsdebattör tar tydlig ställning mot såväl polisbrutalitet som rasistiska föreställningar om kriminalitet i förorten”.
Sensommaren 2021 hade Nadim Ghazale ett av de mest lyssnade Sommarprogrammen i P1 i Sveriges Radio. I programmet berättar han om sin resa som flykting och de som har hjälpt honom att bli den han är. Under 2022 kom Nadim tillsammans med journalisten Sara Nygren ut med boken ”Min väg från flykting till hela Sveriges polis”.
Nadim Ghazale är en högt respekterad pedagog som uppmuntrar till tänkande och omtänkande genom humor och observation. Allvarlig, full av charm och skratt.
Populära föreläsningsrubriker med Nadim Ghazale
- Från flykting till svensk polis
- Gemensamt ansvar!
- Rädsla och manlighet
- Integration, mångfald och inkludering